Mini URS (Urban Rain Shell)

 

Circulair spelen met gezuiverd regenwater

In een wereld waar water een kostbaar goed is en klimaatverandering droogteperiodes verlengt, is het cruciaal om slimme en duurzame oplossingen te vinden om met water te blijven spelen. Mh2o staat voorop in deze innovatie. met een circulair opgezet systeem, een mini URS (Urban Rain Shell), zorgt Mh2o ervoor dat regenwater keer op keer kan worden hergebruikt. Zo kan het water, ook tijdens een droogteperiode, circulair opnieuw worden ingezet.

De mini URS is een systeem van natuurlijke materialen om regenwater op te vangen, te zuiveren en op te slaan.

Zo werkt een mini URS

 
Het regenwater stroomt naar de ondergrondse mini URS die onder de waterspeelplaats is aangebracht. Een mengsel van mineralen onder de schelpenbuffer zuivert het water.

Met de Mh2o waterpomp kunnen de kinderen het gezuiverde water vervolgens zelf naar de waterspeelplaats pompen. Het gesloten systeem zorgt ervoor dat hetzelfde water, gedurende een droogteperiode tot zo’n zes á acht weken, kan worden hergebruikt.

Wilt u meer informatie over de mini URS of heeft u vragen over de mogelijkheden? Via onderstaande knop komt u in contact met Michiel Dee, adviseur bij Mh2o.

Kom in contact met een adviseur
Image module

1. Het plaatsen van de mini URS

Image module

2. Het plaatsen van de waterspeelplaats

Image module

3. De gerealiseerde waterspeelplaats met daaronder een mini URS bij het Familiepark Nienoord in Leek

Naast plaatsing onder een waterspeelplek kan de mini URS ook op andere plaatsen worden toegepast. Bijvoorbeeld onder een wadi, een plein of parkeerplaats. Daarnaast kan de buffer, qua vorm en grootte, naar wens worden aangebracht. Naast waterspel kan de mini URS ook dienen voor infiltratie en retentie.

Met Mh2o wordt spelen met water een duurzaam avontuur voor kinderen, ongeacht het weer, en draagt het bij aan een slimmer en efficiënter gebruik van ons kostbare water.

Image module